The Windmill

Fredag 21. juni 2019 kan vi by på konsert med Progrock-bandet The Windmill.

Tid: kl. 20.00 - 23.00
Pris: kr. 250,00 - Forhåndssalg av billetterThe Windmill

Bandet presenterer seg selv:

Årene 2010-2016 bød på atskillige hyggelige turer og konserter i inn- og utland. Spesielt var det utrolig hyggelig å spille på hovedscenen på Cambridge Rock Festival i 2014 og 2016, Haugaland Progrock Festival i Haugesund, med bl.a. Junipher Greene, i 2015 og konserten med Adventure og Fish i Kimen kulturhus i Stjørdal, også i 2015. Nevnes må også konserten på We låve rock-festivalen i Hurum i 2018, sammen med bl.a. Arena og Franck Carducci Band. Høsten 2016/våren 2017 fungerte bandet som backingband for Caamora Norway, som satte opp Clive Nolans musikal «Alchemy» på Sætre, Kolbotn og Høytorp fort på Mysen.

Innspillingen av «Tribus» begynte høsten 2016. Albumet består av låter som har stått på live-repertoaret en stund, samt helt nye låter som ikke har blitt spilt live før. Som vanlig har The Windmill med en epic når det kommer til et nytt album, og årets bidrag heter «The tree», og klokker inn på nærmere 24 minutter.

Albumet er delvis innspilt hos Morten Clason i Sverige, hos Stig André Clason i Oslo og i bandets kombinerte øvingsrom og studio i Hurum. Albumet er mikset og mastret av Karl Groom (Threshold, Shadowland, Strangers On A Train) i Thin Ice studios i England.

Våren 2018 fikk bandet den usigelig triste beskjeden at trommeslager Sammi Nøland hadde fått kreft. Han rakk akkurat å spille inn trommene på hele albumet før kreftene ikke strakk til lenger sent i april. I august kom beskjeden om at sykdommen var kraftig forverret, og at det dessverre gikk kraftig og fort nedover. Natt til 5. september døde Sammi, og etterlot et stort tomrom i bandet som ennå ikke har blitt dekket. RIP, Sammi! Et fantastisk menneske og glitrende trommeslager har forlatt oss.

«Tribus» ble offisielt utgitt 15. november 2016 i forbindelse med release gig på Belleville i Oslo.

Medlemmer, nåværende:
Jean Robert Viita, keys; vokal, kor
Arnfinn Isaksen; bass
Erik Borgen; gitarer, vokal, kor
Morten Clason; sax, fløyte, gitar, vokal, kor
Stig Andrè Clason; gitar
Kristoffer Utby; midlertidig på trommer

Mer informasjon:

www.thewindmill.no

https://www.facebook.com/The-Windmill-142175499160527